Bakgrunn

Jeg har jobbet som frilansjournalist siden 2006 og har det meste av denne tiden levert ukentlige reportasjer til norsk presse. Jeg er medlem av Norsk Journalistlag/ NJ Frilans.

Formalkompetansen min lyder det flotte navnet cand. philol. Jeg har hovedfag i tysk litteratur fra NTNU, men opplever ofte at arbeidserfaring fra samlebåndet i tysk bilindustri vekker større interesse enn vekttall fra studier innen tysk, engelsk, historie og formidlingsfag. Selv har jeg konkludert med at kombinasjonen av solid språkfaglig kompetanse og sammensatt livserfaring er nyttig ballast for en journalist.

Jeg har jobbet på desken i Adresseavisen, hatt oppdrag som manusforfatter for Aschehoug lærebok, vært prosjektleder for formidlingsutvikling i museumssektoren, har undervist i språk og formidling ved journaliststudiet på Norges Kreative Høgskole og har vært innleid som forskningsformidler hos NTNU Samfunnsforskning og SINTEF. De siste årene har jeg skrevet to sakprosabøker og kan flotte meg med å være en kritikerrost forfatter som fått terningkast seks og har havnet på bestselgerlistas topp 10.

Guro Kulset Merakerås foran utstillingsvindu på Norli Universitetsgata i Oslo. Vinduet er i sin helhet er viet til boka Moria, med Knut Brys bilder på plakat.
Foto: Ingerid Jordal